Blogi

Being nice makes you cool. Sometimes glasses help too.

Visiting MYKITA Haus

02.08.2017

MYKITA kutsui meidät Avant Premiére tilaisuuteen MYKITA Hausiin heinäkuun lopulla. Berliinin trendikkäässä Kreutzbergissa tutustuimme MYKITAN kehysten tuotantoon, suunnitteluun ja saimme sneak peakin tuleviin mallistoihin. 

Vuonna 2014 MYKITAn jengi muutti tähän 1900-luvun alussa rakennettuun upeaan neoklassiseen teollisuusrakennukseen. MYKITAN holistisen näkemyksen mukaisesti kaikki yrityksen toiminnot ovat yhden ja saman katon alla. Näin eri osastojen kommunikointi keskenään ja laaduntarkkailu toimivat saumattomasti yhteen. 

Talon ilmapiiri on hyvin rento, innostava ja energinen. Vieraat otettiin lämpimästi vastaan ja kuulumisien vaihtamisen jälkeen, aloitimme kierroksen tuotannon puolelta. 

MYKITA - Handmade in Berlin

MYKITAlla on tänä päivänä seitsemän erilaista kehysmallistoa, joista jokaiselle löytyy varmasti suosikki. MYKITA on tunnettu innovatiivisesta muotoilusta ja materiaalien luovasta käytöstä. Mallistoista löytyy kehyksiä kevyistä teräskehyksistä aina 3D teknologialla valmistettuihin MYLON kehyksiin. Teräskehyksissä ei ole ruuveja ollenkaan vaan kehyksissä on patentoitu spiraalin mallinen saranajousi. Uusimmissa mallistoissa on yhdistetty taidokkaasti teräs ja asetaatti tai MYLON.

Koko tuotantoprosessi on tarkkaa käsityötä. Ruotsalaisesta teräksestä valmistettujen kehysten etuosat ja aisat ovat leikattu laserilla teräslevyistä, jonka jälkeen ne irroitetaan taittelua varten. Esimerkiksi jokainen teräsaisa käy läpi 11 erilaista taitteluvaihetta, joista jokaisella taitoksella on oma tarkoituksensa loppukäyttöä ajatellen.

Kaikki kehysten osat käyvät läpi manuaalisen laadunvarmistuksen. Tästä vaiheesta aisat siirtyvät painoon, jossa jokaiseen aisaan painetaan käsin kyseisen kehyksen tiedot. Asetaatti- ja MYLON kehyksiin paino tehdään maalilla ja teräskehyksiin puolestaan laserilla. 

Viimeisessä vaiheessa etuosat ja aisat kootaan kehykseksi ja niihin laitetaan, nenätyynyt, aisanpäät ja linssit. Kokoamisvaiheessa tarkistetaan myös, että kaikki osat toimivat moitteettomasti. Kokeneimmat työntekijät kokoavat päivässä noin 100 kehystä. Kun kehykset ovat valmiita, ne pakataan koteloihin ja viedään logistiikkakeskukseen, josta kehykset jatkavat matkaansa maailmalle. 

 
MYKITA Design

Yksi mielenkiintoisimmista talon kerroksista oli suunnitteluosasto. MYKITAlla työskentelee kuusi suunnittelijaa, jotka ovat pääasiassa teollisia suunnittelijoita. He työskentelevät tuotannon kanssa tiiviisti ja tuntevat koko tuotantoprosessin. Mallistojen päälinjat päätetään suunnittelukokouksissa, joita pidetään usein. Varteenotettavimmista malleista tehdään prototyypit, mietitään vielä tarvittavat muutokset ja lopuksi valitaan tuontantoon pääsevät mallit. Inspiraatiota suunnittelijat ammentavat muun muassa erilaisista mood boardeista sekä asiakkaista ja heidän tyyleistään. Tämä osasto on myös talon salaisin paikka, jossa valokuvaaminenkin oli kielletty. 

Saimme myös tutustua lokakuussa julkaistavaan SILMO 2017 mallistoon ja kuulla MYKITAn tulevaisuuden suunnitelmista. Voimme kertoa, että uusi mallisto on upea ja luvassa on aivan ihania kehysherkkuja!

Lisää MYKITA Hausista täältä.

 

Heinäkuun aurinkolasisuosikit

06.07.2017

Trendien aallonharjalla ovat tällä hetkellä sävytetyt linssit ja metallikehykset - klassisia kulmikkaita unohtamatta! Tsekkaa alta meidän suosikkimme.

 

KALEOS Eyehunters, Capote - Cool as a cucumber

Barcelonasta kotoisin olevan Kaleoksen kehykset persoonallisia ja vallattomia. Sävytetyt linssit ovat yksi tämän hetken kuumimmista trendeistä ja Kaleoksen mallistosta löytyy useita vaihtoehtoja. Tässä vaaleansinisessä kehyksessä voi tuntea merituulen viileyden kasvoillaan.


Cutler and Gross, m:1232 - Kulmikas klassikko

Tämä kulmikkaampi kehys on ajaton valinta, sen klassinen muoto toimii vuodesta toiseen. Cutler and Grossin kehykset ovat taattua laatua, niissä yhdistyy upea Italialainen käsityö ja brittiläinen suunnittelu. Herrat Cutler ja Gross ovat suunnitelleet laseja vuodesta 1969 ja tämä kehys on saanut inspiraation vintagemallista 850.


Jacques Marie Mage, Victorio - Flashy with style

Jacques Marie Magen uniikki tyyli on omaa luokkaansa. Näiden kehysten laadun tuntee käsissä ja istuuvudessa. Materiaalina on käytetty ensiluokkaista titaania ja ne ovat valmistettu käsin Japanissa. Upea kultainen väri ja siihen hienosti sointuvat peililinssi tekevät kokonaisuudesta tyylikkään pramean mutta silti keveän. Näitä upeita luomuksia on valmistettu vain 350 kappaletta.

Kesäkuun aurinkolasisuosikit

08.06.2017


Kesä on täällä! Vihdoin saamme pukea päälle ihanat aurinkolasit ja nauttia auringosta.

Tässä ovat meidän valintamme kesäkuulle. Tervetuloa poimimaan omat suosikkisi aurinkolasimallistostamme!

Thierry Lasry, Nudity - Like a Lady

Lasryn aurinkolasit ovat klassisen naisellisia tyylikkäällä twistillä. Tämän pokan herkullinen punainen väri tuo mieleen mansikat ja kesän. Kullanvärinen metalliaisa tekee kokonaisuudesta keveän.

AHLEM, Pont du Noef Champagne - uudenlainen aviator

Aviator on aina in! Tämän mallin aivan uudenlainen moderni muotoilu viehättää meitä erityisesti. Suorat linssit ja upeat yksityiskohdat viimeistelevät lookin - So cool!

MOSCOT, Miltzen, Classic Havana - klassinen pyöreä

Miltzen - suosikki aina 1930 -luvulta! Klassinen pyöreä muotoilu ja ihanan eläväinen väritys tekee tästä kehyksestä todellisen ikivihreän. Tätä mallia ovat suosineet myös Andy Warhol, John Lennon, Harry Truman ja Gandhi - nämä päässä olet siis hyvässä seurassa!

Ahlem Manai-Platt featured in VOGUE Arabia

02.06.2017

Kesäkuun VOGUE Arabian artikkeli kertoo Ahlem Manai-Plattista ja hänen henkilökohtaisesta tyylistään.

Hänen käsialaansa ovat AHLEM Eyewearin upeat kehykset, jotka ovat meidänkin suosikkejamme.

Frency & Mercury X Daniel Wong

22.05.2017

Frency & Mercuryn perustaja ja pääsuunnittelija japanilainen EQUE M on yksi tämän hetken kuumimmista nimistä silmälasimaailmassa. Yhdessä designer Daniel Wongin kanssa he ovat luoneet upean aurinkolasimalliston.

Daniel Wong on tunnettu muotisuunnittelija, joka on työskennellyt mm. Alexander McQueenille sekä Versacen printtisuunnittelijana naisten, miesten ja haute couture mallistoissa. Tällä hetkellä hän työskentelee omien mallistojen parissa ja on erityisen suosittu Aasialaisen muotiväen keskuudessa.

Frency & Mercury X Daniel Wong aurinkolasimallistossa on kolme erilaista kehystä, viidessä eri värissä. Drake on vintagehenkistä röyhkeyttä, se on kulmikkaampi versio aviatorista. Columbuksessa perinteinen aviator malli on kasvanut rennosti kokoa ja Polossa puolestaan on hienostunutta hippimäisyyttä.

Yksi tämän hetken kuumimmista trendeistä ovat värilliset linssit. Tässä mallistossa herkutellaan pinkin, keltaisen, sinisen ja vihreän eri sävyillä unohtamatta klassisen mustan-harmaan sävyjä. Myös peilipinnat rokkaavat edellleen. Kehykset ovat valmistettu huippulaatuisesta japanilaisesta titaanista ja sekä Eque M. että Daniel Wong ovat ne signeeranneet. We like!

Etsitkö vanhaa blogia? Vanha blogi »