Blogi

Being nice makes you cool. Sometimes glasses help too.

Powerful, playful and meaningfully idiosyncratic Jacques Marie Mage

03.07.2019

Jacques Marie Mage -mallistomme sai täydennystä! Esittelemme teille upeat Apollonaire, Beauvoir, Dorothy, Molino ja Marengo.

Tällä kertaa suunnittelija Jerome Mage on perehtynyt Euroopan historiaan ja inspiroitunut sen tapahtumista sekä henkilöhahmoista. Nyt on nähtävissä mieltyminen erityisesti 1900-luvun eurooppalaisiin kulttuurielämän henkilöihin.

Apollonaire on nimetty tunnetun ranskalaisen runoilijan Guillaume Apollinairen mukaan. Hän oli edelläkävijä, keksi surrealismin, toimi pornokustantajana, oli Picasson paras ystävä ja olipa hän myös kerran viikon vangittuna epäiltynä Mona Lisan kähveltämisestä. Mielenkiintoinen persoona siis! Tämä betatitaanista valmistetun kehyksen kevyet linjat, pyöreä muoto ja tyylikäs yläsilta tekevät siitä modernin klassikon.

”The plastic virtues: purity, unity, and truth, keep nature in subjection.”

Simone de Beauvoir on tällä hetkellä hyvinkin ajankohtainen henkilö. Tämän ranskalaisen kirjailijan ja filosofin vaikutus feminismiin on ollut keskeinen. Hänen tunnetuin teoksensa ”Toinen sukupuoli” kuvaa naisten asemaa ja heidän kohtaamansa alistusta yhteiskunnassa. Teos sai aikanaan rajua kritiikkiä ja päätyi paavin kiellettyjen kirjojen listalle. Beauvoirin mukaan nimetyssä kehyksessä yhdistyy upeasti materiaalit, naisellinen ja voimakas muotokieli sekä pink havana -väritys.

”One is not born, but rather becomes, a woman.”

Hollywoodin glamouria säkenöivä Dorothy on nimetty amerikkalaisen näyttelijän Jean Dorothy Seberg mukaan. Hän eli puolet elämästään herra Magen kotimaassa Ranskassa ja hänet muistetaan upeasta roolityöstä Jean Luc Godardin elokuvassa Breathless. Dorothy -kehyksen pehmeät muodot ja upea nudeväri korostavat kauniisti kantajansa kasvoja.

”Money doesn`t buy happiness. But happiness isn`t everything.”

Molino on nimetty italialaisen arkkitehdin ja designerin Carlo Mollinon mukaan. Hän suunnitteli rakennusten lisäksi huonekaluja ja kilpa-autoja. Hän valokuvasi eroottisia portretteja naisista, oli intohimoinen hiihtäjä sekä stunttilentäjä. Tässä kulmikkaammassa kehyksessä jykeviä aisoja koristava upeat yksityiskohdat ja kokonaisuutta pehmentää etuosan lämpimän sävyinen, kirkas asetaatti.

”Everything is permissible as long as it is fantastic.”

Kevyempi Marengo -kehys tekee vaikutuksen värillään ja keveydellään. Klassinen suorakulman muotoinen kehys tuo särmää kantajansa kasvoille. Tämä kehys on nimetty Marengon taistelun mukaan, joka oli yksi tärkeimmistä taisteluista Ranskan vallankumouksen sodissa. 1800-luvulla Italiassa käyty taistelu näytti jo Ranskan osalta menetetyltä, mutta sen kulku kääntyikin ja tämän taistelun jälkeen Napoleon pakotti Itävallan rauhaan.

”I was in this Position at the battle of Marengo, I lost the Battle at 5 o'clock, BUT I WON IT BACK AGAIN AT SEVEN.”

Getting to know Cutler and Gross

18.06.2019

Brittiläinen Cutler and Gross tunnetaan rohkeasta ja modernista muotoilusta sekä loistavasta laadusta. He ovat yksi silmälasimuotoilun ja kehysmuodin pioneereista ja ovat tuoneet kehykset osaksi tyyliä ja pukeutumista omana asusteenaan. Tänä vuonna merkki juhlii 50 -vuotista taivaltaan, joten nyt onkin syytä tutustua tähän upeaan merkkiin vähän tarkemmin.

Graham Cutler and Tony Gross tapasivat ja tutustuivat 60 -luvulla opiskellessaan optometriaa. He perustivat oman kehysmerkin vuonna 1969 ja kaksi vuotta myöhemmin avasivat oman liikkeen Knightsbridgeen Lontooseen. Liikeessä myytiin vintage -kehyksiä sekä heidän omia aurinkolasejaan, joita he suunnittelivat ja kokosivat liikkeen yläpuolella. 1980 -luvulla brändi alkoi kasvaa ja tulla yhä tunnetummaksi, he laajensivatkin tuotannon myös silmälasikehyksiin.

Vuosien aikana Cutler and Gross on löytänyt monien sydämiin ja  vaikuttanut myös muotiin. Merkin kehyksiä on nähty erityisesti brittijulkkisten kasvoilla, faneihin luketuvat esimerkiksi Elton John, Sting, Bono, Valentino, Prinsessa Diana ja Madonna. Cutler and Grossin on tehnyt yhteistyötä myös useiden muotitalojen kanssa, kuten Erdemin, Maison Martin Margielan, Commes des Garconin ja Mulberryn kanssa - joitain mainitaksemme.

Tänä päivänä Cutler and Grossin luovana johtajan toimii Marie Wilkinson. Hän on työskennellyt Cutler and Grossilla jo vuodesta 1982. Tony Gross menehtyi viime vuonna 78 -vuoden iässä. Grahan Cutler nauttii tällä hetkellä eläkepäivistään.

Alla olevalla videolla tutustutaan merkin historiaan! 

 

Brand History from Cutler and Gross on Vimeo.

 

Uutta l.a.Eyeworksiltä!

04.06.2019

Etsitkö persoonallisia, värikkäitä ja hauskoja kehyksiä, jotka ovat vielä tyylikkäätkin?

L.a. Eyeworksin mallistosta löytyy varmasti juuri sinulle oma suosikkisi. Kekseliäs muotoilu ja materiaalienkäyttö sekä hauskat yksityiskohdat ovat luonteenomaisia näille virkistävän erilaisille kehyksille. Merkin värikkäät ja leikkisät pokat varmasti ilahduttavat kantajaansa päivittäin. We love!

"We design eyewear to celebrate the diversity of faces and the uniqueness of individuals. The glasses we make are sparks of our imagination. You complete these thoughts and bring the dreams of l.a.Eyeworks into being."  -- Barbara McReynolds & Gai Gherardi

Billboard: Benny and the Specs

31.05.2019

Elton John on musiikkinsa lisäksi tunnettu persoonallisesta silmälasityylistään. Billboard kirjoittikin aiheesta ja artikkeliin on haastateltu myös Cutler and Grossin luovaa johtajaa Marie Wilkinsonia. Elton John omistaakin useammat parit näitä ikonisen brittiläisen valmistajan kehyksiä. Käy lukemassa koko artikkeli täältä.

Suosittelemme ehdottomasti myös tsekkaamaan Elton Johnista kertovan elokuvan Rocket Manin!

It’s not all about the size!

13.05.2019

Aurinkolasitrendejä tarkasti seuraavat eivät ole voineet olla huomaamatta mallien madaltumista. Oscar Magnuson on uusimmassa aurinkolasimallistossaan asettanut riman vieläkin korkeammalle (tai matalammalle!) - malleissa on modernisoitua ysärihenkisyyttä, asetaatissa on paksuutta ja syviä, luonnollisia sävyjä.

Oscar Magnusonin aurinkolasit ovat kehysten tapaan valmistettu Italiassa käsin bio-asetaatista. Bio-asetaatille on ominaista jokaisen erän ainutlaatuisuus, jolloin kehyksen kaikkiin tuotantovaiheisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Huolellinen valmistus antaa Oscar Magnusonin kehyksille asetaatin pehmeän ja laadukkaan tunteen. Aurinkolasien lasilinssit on viimeistelty naarmuja, heijastuksia, vettä ja likaa hylkivällä pinnoitteella ja ovat myös täysin kierrätettävät. 

Debbie ja Sid ovat istuvia kapeille kasvoille, Billie taas täydellinen huomaamattomaan kehyksen yli kurkisteluun. Mallit tulevat huomatuksi jo itsessään, mutta näyttävät erityisen freeseiltä yhdistettynä toiseen pinnalla olevaan trendiin, silmälasiketjuun, tai vaikkapa graafiseen, yksinkertaiseen tyyliin. Oscar Magnuson on kertonut hakevansa inspiraatiota mallistoihinsa ympäröivästä kulttuurista, musiikista ja taiteesta, joten mikä olisikaan parempi paikka ulkoiluttaa näitä aurinkolaseja kuin tulevan kesän festarit!

 

Etsitkö vanhaa blogia? Vanha blogi »