Blogi

Being nice makes you cool. Sometimes glasses help too.

Ready for rimless?

08.08.2018

Hengettömien kehysten historia juontaa aina 1820-luvullle saakka, jolloin valmistettiin ensimmäiset hengettömät monokkelit. 1880-luvulle tultaessa design muistutti jo tämän päivän muotoilua, eli kehyksessä oli linssien lisäksi kolme osaa; nenäsiltä ja aisat. 1920-luvulla kehyksiin lisättiin nenätyynyt parantamaan istuvuutta ja tuomaan mukavuutta.

Tämä klassikko löytyy myös ranskalaisen AHLEMin silmälasi- ja aurinkolasimallistoista. Place Rodin on upea ilmestys pyöristetyin kuusikulmaisin reunoin. Tyylikäs Bauhaus -aiheinen kaiverrus aisassa luo kehykselle viimeistellyn ilmeen. Kehystä valmistetaan neljässä eri arvometallissa - kullassa, valkokullassa, ruusukullassa sekä harmaassa kullassa.

Place de la Rotonden muotoilu on minimalismia parhaimmillaan. Tässä eleettömän elegantissa kehyksessä on ripaus 70 -lukua. Laadukkaat, ranskalaiset Christian Dalloz Hydrophobic -aurinkolasilinssit ovat kevyet, kirkkaat ja suojaavat silmää haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä.

Ahlem Place Vauban Champagne - Not your basic cat-eye

04.07.2018

Esittelemme blogissa trendiläisten omat aurinkolasisuosikit kesän mallistostamme. Tällä kertaa suosikistaan kertoo Henrika.

Kerta toisensa jälkeen tunnun päätyvän pyöreisiin pokiin tai pilottilaseihin. Tänä kesänä uudeksi lempipokaksi paljastui siksi hieman yllättäen kissamaisempi vaihtoehto. Toisaalta, Ahlemin Place Vauban on kyllä jotain ihan muuta kuin perinteinen kissapoka, sillä muoto muistuttaa enemmänkin koivunlehteä kuin kuuluisaa cat-eyeta. 

Kehys on nimetty Pariisissa sijaitsevan Place Vaubanin aukion mukaan, joka sijaitsee kuuluisaa Les Invalides -maamerkkiä vastapäätä.

Ahlemin kehykset ovat valmistettu käsin Ranskan Oyonnax’issa ja materiaalina on käytetty kullalla galvanoitua palladiumia. Yksityskohtien viimeistely on Ahlemille sydämen asia ja tässä pokassa etuosaa sekä aisoja koristaa filigraani, joka antaa elävyyttä ja sopivasti kimallusta. Myös aisanpäitä koristaa Ahlemin tavaramerkiksi muodostuneet vintage-asetaatista valmistetut pallot.

Koska Place Vauban on yhtä aikaa sekä herkkä että täynnä asennetta, se toimii niin kesämekon kuin rennon hupparinkin kanssa. Ne ovat ominaisuuksia, joita aurinkolaseissani arvostan - loistavan istuvuuden, laadun ja tyylin lisäksi!

Coconainen podcast

26.06.2018

Harri kävi kesäkuun alussa CoConainen podcastin ihanien naisten vieraana juttelemassa aurinkolaseista ja trendeistä.

Kuuntele jakso täältä!

Effortlessly chic!

20.06.2018

Esittelemme blogissa trendiläisten omat aurinkolasisuosikit kesän mallistostamme. Toisena vuorossa on Viljan valinta.

Thierry Lasryn aurinkolaseissa näkyy ranskalainen tyyli. Kehykset ovat elegantteja, ajattomia ja vaivattoman tyylikkäitä. Lasry hakee inspiraatiota menneestä ajasta, luomuksissaan hän tuo vintagehenkisyyden tähän päivään modernilla ja avantgardistisella tavalla. Mallistosta löytyy niin näyttäviä show piecejä kuin jokapäiväiseen käyttöön sopivia tyylikkäitä aurinkolaseja. Lasryyn luottavat myös maailman tähdet, kuten Rihanna, Kate Moss, Anne Hathaway ja Reese Witherspoon.

Valitsin suosikikseni klassikon, Thierry Lasry SEXXXY:n. Kehyksessä yhdistyy menneen ajan glamour nykypäivän moderneihin trendeihin. Etuosan näyttävä asetaatti yhdistyy upeasti kevyiden kullan väristen metalliaisojen kanssa. Hieman pyöristetty kulmikkuus toimii loistavasti kissamaisen muodon kanssa. Linssin liukuväri keventää ilmettä ja tähän kehykseen saa kauniisti laitettua myös aurinkolasilinssit omilla voimakkuuksilla.

Tres chic!

Rosegold summer days

13.06.2018

Esittelemme blogissa trendiläisten omat aurinkolasisuosikit kesän mallistostamme. Ensin vuorossa on Lotan lemppari!

Aurinkolaseja valitessa on turvallisempaa hullutella muodoilla, väreillä tai materiaaleilla, joita silmälaseissa epäilisi. Cutler & Gross tunnetaan persoonallisista malleistaan, joissa pieni ”epätäsmällisyys” on sallittua: kehyksissä on särmää ja ne saavat kantajansa tuntemaan olonsa yksilölliseksi.

Suosikikseni valitsinkin siis Cutler & Grossin aurinkolasin, joka on toimiva yhdistelmä 80-luvusta inspiroitunutta pyöreyttä ja modernia pilottimaisuutta. Italiassa käsintehty kehys on viimeistelty italiaisella asetaatilla sekä galvanoidulla metallilla, joka suojaa materiaalia kulumiselta. Ihana ruusukultainen sävy näyttää freesiltä niin vaaleaa kuin ruskettunuttakin ihonsävyä vasten. Kokonaisuuden täydentävät ruusunpunaiset, liukuvärjätyt linssit, joiden läpi kesä näyttää entistä lempeämmältä!

“The Cutler and Gross customer has always been an individual. Eccentric maybe, but a rare breed, certainly.” - Graham Cutler

Kehys: Cutler and Gross, m: 1269, c:07

Etsitkö vanhaa blogia? Vanha blogi »