Blogi

Being nice makes you cool. Sometimes glasses help too.

Lewitt by Leisure Society

10.12.2018

Tähän upeaan kehykseen suunnittelija Sean Baum on saanut vaikutteita amerikkalaiselta taiteilijalta Sol Lewittilta, joka tunnetaan minimalismin pioneerina. Malliston avainkehyksessä nähdään uudenlainen tapa lähestyä silmälasikehyksen muotoilua. Se on rakennettu kolmiulotteisesti ja linssi ikääkuin leijuu kehyksessä.

”The bold, yet minimal frame shows off the pureness of the geometric and angular shapes.”

THIERRY LASRY - ELEGANCE FROM FRANCE

04.12.2018

 Thierry Lasryn silmälasimalliston uutuuksissa nähdään hienoja väriyhdistelmiä ja elegantteja muotoja. Malliston kehyksissä yhdistyy vintage -henkisyys futuristiseen muotoiluun. Sirojen kehysmallien ohella mallistossa on tarjolla myös selkeästi voimaakkaampia kehysmalleja, voimakkuus korostuu erityisesti kehysten kulmapaloissa. Jykevämmät kehysmallit ovatkin taas nouseva trendi, jota on nähty muidenkin valmistajien uutuuksissa.

Tässä vielä fiiliksiä Thierry Lasryn uudesta silmälasimallistosta videon muodossa. Enjoy!

Unchanted chains by Frame Chain

27.11.2018

Silmälasiketjuilla on ollut pitkään ns. mummoleima mutta Frame Chainin ketjut ovat kaukana vanhanaikaisesta. Ketjumalleja on erilaisia aina siroista malleista paksuihin ja näyttäviin. Niistä löytyy myös hauskoja yksityiskohtia ja koristeita. Ketjuja voi käyttää myös kaulakoruina sillä niiden molemmissa päissä on ”koukut”, jotka voi yhdistää toisiinsa. Ketjut ovat päällystetty arvometallein; kullalla, valkokullalla, rhodiumilla, joten ne ovat arvokkaan ja tyylikkään näköisiä.

Brittiläisen Frame Chainin tarina alkoi, kun toinen perustajista Annie oli hukannut useammat arvokkaammat lasinsa viikon sisällä. Jottei hän hukkaisi viimeistä aurinkolasipariaan, Annie sitoi sen paremman puutteessa hopeanvärisellä kalastusiimalla kaulansa ympärille. Annie kuitenkin haaveili tyylikkäämmästä silmälasiketjusta. Vuosien aikana hän ei kuitenkaan löytänyt itselleen mieluisaa ketjua ja ongelma jatkui.

Viimeinen pisara oli, kun hän silmälasien tarve alkoi olla jatkuva, eikä ongelmaan löytynyt ratkaisua. Annie harmitteli tätä korusuunnittelija ystävälleen Vanessalle ja pyysi häntä suunnittelemaan ketjun itselleen. Lopulta he päättivät löydä hynttyyt yhteen ja näin syntyi Frame Chain, joka on nyt viisi vuotta vanha. Merkin ketjut ovat olleet hyvinkin suosittuja fashionistojen keskuudessa, ketjuja on nähty myös useissa kansainvälisissä muotilehdissä aina Britannian Voguesta alkaen. Eikä syyttä, mekin ihastuimme näihin upeisiin kejtuihin!

UUTTA Leisure Societyltä

19.11.2018

Leisure Societyn mallistoon uusia upeita kehysmalleja!

Näihin malleihin merkin pääsuunnittelija Shane Baum on hakenut inspiraatiota 1900-luvun alkupuolen modernin taidetyylin liikkeestä. Heillä oli avant gardistinen lähestymistapa taiteeseen, he ravistelivat perinteitä, toivat esille uusia ideoita, tekniikoita ja muuttivat kästitystä siitä, mitä taide oikeastaan on. Nämä kehykset ovat Baumin hatunnosto useammalle tämän ajan modernismin edustajalle. Esittelemme ensin teille kolme upeutta Calderin, Ednan ja Caron.

Edna
Kissamainen Edna on näyttävä ilmestys! Kehyksessä on taidokkaasti kerrostettu materiaaleja, asetaattia ja metallia. Materiaaleina on käytetty titaania, joka on päällystetty 18 karaatin kullalla, sekä laadukkainta japanilaista asetaattia. Wow!

Calder
Tämä siro kehys on saanut nimensä amerikkalaiselta kuvataitelijilta Alexander Calderilta. Hän on tunnettu erikummallisista veistoksista ja hauskoista mobileista. Tämä onkin nähtävissä kevyen kehyksen pyöreässä mutoilussa, jonka elementit tuplanenäsilta yhdistää.

Caro
Klassinen Caro on Ednan tapaan hieno yhdistelmä laadukkaita materiaaleja. Mattametallin ja tortoisevärityksen yhdistelmä on klassinen ja aina yhtä tyylikäs!

 

Victorio by Jacques Marie Mage

12.11.2018

Taidokkaasti huippuluokan titaanista valmistettu Victorio -kehys ei jää keneltäkään huomaamatta. Lähes pyöreän muotoiset linssit yhdistää aviator -henkinen silta, jonka kruunaa asetaattiyksityiskohta. Linssin muoto korostuu harmaan sävyisellä tehostevärillä ja kehystää katseen. Aisanpäitä koristavat JMM:lle tunnusomaiset punaiset detaljit. Tätä upeaa kehystä on valmistettu ainoastaan 500 kappaleen rajattu määrä. We love!

Etsitkö vanhaa blogia? Vanha blogi »