Blogi

Being nice makes you cool. Sometimes glasses help too.

Cutler and Gross - Handmade in Italy

04.09.2019

Kuten aiemmin blogissa mainitsimmekin, Cutler and Gross täyttää tänä vuonna huikeat 50 vuotta. Paneudumme tällä kertaa merkin kehyksien valmistamiseen.

Cutler and Grossin kehykset valmistetaan heidän omassa tehtaassaan Italian pohjoispuolella Cadoressa. Nykyään on harvinaisempaa, että silmälasimerkillä on aivan ikioma tehdas, mutta Cutler and Gross arvostaa perinteisiä käsityötaitoja ja laadukasta työjälkeä. Artesaanit käyttävät kehysten tekemisessä perinteisiä tekniikoita ja jokaisen kehyksen valmistuminen vie noin neljästä kuuteen viikkoa.

Kehysten valmistuksessa on 42 eri vaihetta. Valmistusprosessi tehdään kokonaan käsityönä asetaattilevyn leikkaamisesta, sen muotoilusta, saranoiden asennukseen ja kehyksen kiillotukseen saakka. Myös materiaaleilla on väliä. Kun kehys valmistetaan laadukkaasta asetaatista, aisoissa on tukevat ruodot ja saranat ovat tukevasti asennettu, myös kehys kestää pidempään.

“If you buy a handcrafted pair of glasses or sunglasses, you want to see the tiny inaccuracies, the straight, raw edges of the plastic, the pins - they give character, make them unique to the wearer. The Cutler and Gross customer has always been an individual. Eccentric maybe, but a rare breed, certainly.” - Graham Cutler

Alla olevalla videolla tutustutaan tarkemmin valmistusprosessiin. Check it out!

CUTLER&GROSS-WIP02 from Cutler and Gross on Vimeo.

 

Florence Bridge <3 Cutler and Gross

09.08.2019

Tarvitsetko asuinspiraatiota Flow -festareille?

Brittiläinen vaatesuunnittelija Florence Bridge suunnittelee vaatteita kestävä kehitys mielessään. Tämä upea vaatemallisto on täynnä kauniita vaatteita, joiden hiilijalanjälki on pyritty pitämään minimissä. Jo kahdessa Bridgen muotinäytöksessä on nähty myös Cutler and Grossin kehyksiä ja suunnittelija tunnustautuukin merkin suureksi faniksi. Cutler and Gross istui alas Bridgen kanssa, Q&A:n voi kokonaisuudessaan lukea täältä.

Alla vielä muutamia Florence Bridgen sekä meidän omia aurinkolasisuosikkejamme Cutler and Grossin mallistosta. Mikä näistä upeuksista täydentäisi sinun festarilookisi?

 

 

Coronado by Leisure Society

31.07.2019

Taas yksi upea taidonnäyte Leisure Societyltä!

Coronado on navigator -tyylinen klassinen kehys, jossa on kaksi kehystä sisäkkäin. Kehyksen sisäpuolella on musta titaanirunko, jonka päällä 18 -karaatin kullalla päällystetty kehys. Tämä kehys kehyksen sisällä -muotoilu tuo kehykseen futurististä vibaa ja kokonaisuus on näyttävä ja tyylikäs.

Taidokas muotoilu ja tyylikäs toteutus yhdistettynä Japanilaiseen käsityötaitoon ja huippumateriaaleihin. What is not to love!

Powerful, playful and meaningfully idiosyncratic Jacques Marie Mage

03.07.2019

Jacques Marie Mage -mallistomme sai täydennystä! Esittelemme teille upeat Apollonaire, Beauvoir, Dorothy, Molino ja Marengo.

Tällä kertaa suunnittelija Jerome Mage on perehtynyt Euroopan historiaan ja inspiroitunut sen tapahtumista sekä henkilöhahmoista. Nyt on nähtävissä mieltyminen erityisesti 1900-luvun eurooppalaisiin kulttuurielämän henkilöihin.

Apollonaire on nimetty tunnetun ranskalaisen runoilijan Guillaume Apollinairen mukaan. Hän oli edelläkävijä, keksi surrealismin, toimi pornokustantajana, oli Picasson paras ystävä ja olipa hän myös kerran viikon vangittuna epäiltynä Mona Lisan kähveltämisestä. Mielenkiintoinen persoona siis! Tämä betatitaanista valmistetun kehyksen kevyet linjat, pyöreä muoto ja tyylikäs yläsilta tekevät siitä modernin klassikon.

”The plastic virtues: purity, unity, and truth, keep nature in subjection.”

Simone de Beauvoir on tällä hetkellä hyvinkin ajankohtainen henkilö. Tämän ranskalaisen kirjailijan ja filosofin vaikutus feminismiin on ollut keskeinen. Hänen tunnetuin teoksensa ”Toinen sukupuoli” kuvaa naisten asemaa ja heidän kohtaamansa alistusta yhteiskunnassa. Teos sai aikanaan rajua kritiikkiä ja päätyi paavin kiellettyjen kirjojen listalle. Beauvoirin mukaan nimetyssä kehyksessä yhdistyy upeasti materiaalit, naisellinen ja voimakas muotokieli sekä pink havana -väritys.

”One is not born, but rather becomes, a woman.”

Hollywoodin glamouria säkenöivä Dorothy on nimetty amerikkalaisen näyttelijän Jean Dorothy Seberg mukaan. Hän eli puolet elämästään herra Magen kotimaassa Ranskassa ja hänet muistetaan upeasta roolityöstä Jean Luc Godardin elokuvassa Breathless. Dorothy -kehyksen pehmeät muodot ja upea nudeväri korostavat kauniisti kantajansa kasvoja.

”Money doesn`t buy happiness. But happiness isn`t everything.”

Molino on nimetty italialaisen arkkitehdin ja designerin Carlo Mollinon mukaan. Hän suunnitteli rakennusten lisäksi huonekaluja ja kilpa-autoja. Hän valokuvasi eroottisia portretteja naisista, oli intohimoinen hiihtäjä sekä stunttilentäjä. Tässä kulmikkaammassa kehyksessä jykeviä aisoja koristava upeat yksityiskohdat ja kokonaisuutta pehmentää etuosan lämpimän sävyinen, kirkas asetaatti.

”Everything is permissible as long as it is fantastic.”

Kevyempi Marengo -kehys tekee vaikutuksen värillään ja keveydellään. Klassinen suorakulman muotoinen kehys tuo särmää kantajansa kasvoille. Tämä kehys on nimetty Marengon taistelun mukaan, joka oli yksi tärkeimmistä taisteluista Ranskan vallankumouksen sodissa. 1800-luvulla Italiassa käyty taistelu näytti jo Ranskan osalta menetetyltä, mutta sen kulku kääntyikin ja tämän taistelun jälkeen Napoleon pakotti Itävallan rauhaan.

”I was in this Position at the battle of Marengo, I lost the Battle at 5 o'clock, BUT I WON IT BACK AGAIN AT SEVEN.”

Getting to know Cutler and Gross

18.06.2019

Brittiläinen Cutler and Gross tunnetaan rohkeasta ja modernista muotoilusta sekä loistavasta laadusta. He ovat yksi silmälasimuotoilun ja kehysmuodin pioneereista ja ovat tuoneet kehykset osaksi tyyliä ja pukeutumista omana asusteenaan. Tänä vuonna merkki juhlii 50 -vuotista taivaltaan, joten nyt onkin syytä tutustua tähän upeaan merkkiin vähän tarkemmin.

Graham Cutler and Tony Gross tapasivat ja tutustuivat 60 -luvulla opiskellessaan optometriaa. He perustivat oman kehysmerkin vuonna 1969 ja kaksi vuotta myöhemmin avasivat oman liikkeen Knightsbridgeen Lontooseen. Liikeessä myytiin vintage -kehyksiä sekä heidän omia aurinkolasejaan, joita he suunnittelivat ja kokosivat liikkeen yläpuolella. 1980 -luvulla brändi alkoi kasvaa ja tulla yhä tunnetummaksi, he laajensivatkin tuotannon myös silmälasikehyksiin.

Vuosien aikana Cutler and Gross on löytänyt monien sydämiin ja  vaikuttanut myös muotiin. Merkin kehyksiä on nähty erityisesti brittijulkkisten kasvoilla, faneihin luketuvat esimerkiksi Elton John, Sting, Bono, Valentino, Prinsessa Diana ja Madonna. Cutler and Grossin on tehnyt yhteistyötä myös useiden muotitalojen kanssa, kuten Erdemin, Maison Martin Margielan, Commes des Garconin ja Mulberryn kanssa - joitain mainitaksemme.

Tänä päivänä Cutler and Grossin luovana johtajan toimii Marie Wilkinson. Hän on työskennellyt Cutler and Grossilla jo vuodesta 1982. Tony Gross menehtyi viime vuonna 78 -vuoden iässä. Grahan Cutler nauttii tällä hetkellä eläkepäivistään.

Alla olevalla videolla tutustutaan merkin historiaan! 

 

Brand History from Cutler and Gross on Vimeo.

 

Etsitkö vanhaa blogia? Vanha blogi »