MYKITA - Handmade eyewear from Berlin

15.01.2019

Kevään aikana tutustumme tarkemmin eri edustamiemme merkkeihin. Ensimmäisenä vuorossa Berliinistä kotoisin oleva MYKITA. MYKITA on yksi pitkäaikaistamme merkeistä. Kehysten materiaalit, niiden laatu ja design ovat ihastuttaneet meitä jo yli kahdeksan vuotta.

Kaikki MYKITA:n kehykset valmistetaan käsin Berliinin Kreutzbergissa sijaitsevassa MYKITA Hausissa. MYKITAlla on tänä päivänä seitsemän erilaista kehysmallistoa ja heidät tunnetaan innovatiivisesta muotoilusta ja materiaalien luovasta käytöstä. Mallistoista löytyy kehyksiä kevyistä teräskehyksistä aina 3D teknologialla valmistettuihin MYLON kehyksiin.

MYKITAlla työskentelee kuusi suunnittelijaa, tiiviisti yhdessä tuotannon kanssa. Mallistojen päälinjat päätetään suunnittelukokouksissa.  Varteenotettavimmista ehdokkaista tehdään prototyypit, jonka jälkeen muotoilua hienosäädetään ja lopuksi valitaan tuontantoon pääsevät mallit. Inspiraatiota suunnittelijat ammentavat muun muassa erilaisista mood boardeista sekä asiakkaista ja heidän tyyleistään.

Koko tuotantoprosessi on tarkkaa käsityötä. Ruotsalaisesta teräksestä valmistettujen kehysten etuosat ja aisat ovat leikattu laserilla teräslevyistä, jonka jälkeen ne irroitetaan taittelua varten. Esimerkiksi jokainen teräsaisa käy läpi 11 erilaista taitteluvaihetta, joista jokaisella taitoksella on oma tarkoituksensa loppukäyttöä ajatellen.

Kaikki kehysten osat käyvät läpi manuaalisen laadunvarmistuksen. Tästä vaiheesta aisat siirtyvät painoon, jossa jokaiseen aisaan painetaan käsin kyseisen kehyksen tiedot. Asetaatti- ja MYLON kehyksiin paino tehdään maalilla ja teräskehyksiin puolestaan laserilla. 

Viimeisessä vaiheessa etuosat ja aisat kootaan kehykseksi ja niihin laitetaan, nenätyynyt, aisanpäät ja linssit. Kokoamisvaiheessa tarkistetaan myös, että kaikki osat toimivat moitteettomasti. Kokeneimmat työntekijät kokoavat päivässä noin 100 kehystä. Kun kehykset ovat valmiita, ne pakataan koteloihin ja viedään logistiikkakeskukseen, josta kehykset jatkavat matkaansa maailmalle. 

MYKITA on koonnut omille kotisivuilleen lisää tietoa yrityksestä, kehysten suunnittelusta ja niiden valmistuksesta. Käy lukemassa lisää täältä.