Getting to know Cutler and Gross

18.06.2019

Brittiläinen Cutler and Gross tunnetaan rohkeasta ja modernista muotoilusta sekä loistavasta laadusta. He ovat yksi silmälasimuotoilun ja kehysmuodin pioneereista ja ovat tuoneet kehykset osaksi tyyliä ja pukeutumista omana asusteenaan. Tänä vuonna merkki juhlii 50 -vuotista taivaltaan, joten nyt onkin syytä tutustua tähän upeaan merkkiin vähän tarkemmin.

Graham Cutler and Tony Gross tapasivat ja tutustuivat 60 -luvulla opiskellessaan optometriaa. He perustivat oman kehysmerkin vuonna 1969 ja kaksi vuotta myöhemmin avasivat oman liikkeen Knightsbridgeen Lontooseen. Liikeessä myytiin vintage -kehyksiä sekä heidän omia aurinkolasejaan, joita he suunnittelivat ja kokosivat liikkeen yläpuolella. 1980 -luvulla brändi alkoi kasvaa ja tulla yhä tunnetummaksi, he laajensivatkin tuotannon myös silmälasikehyksiin.

Vuosien aikana Cutler and Gross on löytänyt monien sydämiin ja  vaikuttanut myös muotiin. Merkin kehyksiä on nähty erityisesti brittijulkkisten kasvoilla, faneihin luketuvat esimerkiksi Elton John, Sting, Bono, Valentino, Prinsessa Diana ja Madonna. Cutler and Grossin on tehnyt yhteistyötä myös useiden muotitalojen kanssa, kuten Erdemin, Maison Martin Margielan, Commes des Garconin ja Mulberryn kanssa - joitain mainitaksemme.

Tänä päivänä Cutler and Grossin luovana johtajan toimii Marie Wilkinson. Hän on työskennellyt Cutler and Grossilla jo vuodesta 1982. Tony Gross menehtyi viime vuonna 78 -vuoden iässä. Grahan Cutler nauttii tällä hetkellä eläkepäivistään.

Alla olevalla videolla tutustutaan merkin historiaan! 

 

Brand History from Cutler and Gross on Vimeo.