Taidetta Trend Opticissa!

21.08.2019

Meillä on ilo saada liikkeeseemme taidenäyttely! Taidemaalarit Olavi Pajulahti ja Tuija Varjoranta ja piristävät Bulevardi 13 ikkunaa 29.8.-19.8.. Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 29.8. klo 18 alkaen. Tarjolla on juomaa ja pientä suolaista. Tervetuloa viihtymään ja nauttimaan taiteesta!

Olavi Pajulahti (s. 1944) valmistui Taideakatemiasta vuonna 1966. Hänellä on ollut runsaasti yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomen lisäksi muunmuassa Ruotsissa, Tanskassa Hollannissa, Etelä-Afrikassa, Moskovassa, Pietarissa ja Prahassa.Hänen töitään löytyy esimerkiksi Suomen valtion, Helsingin ja Espoon taidemuseon sekä Wihurin ja Saastamoisen säätiön kokoelmista. Pajulahti toimi monia vuosia myös Taideteollisen korkeakoulun opettajana.

Pajulahden ilmaisu teoksissaan on abstraktia, mutta ihminen on silti mukana kuvissa – usein tosin vain vähäeleisesenä figuuriksi muuntuneena tai vaikkapa pelkkinä silminä. Pajulahden ihminen on arkisen miljoon asuttajan sijaan ikiaikaisen kultturien ilmentymä. Hänen maisemansa - johon ihminen tai ihmisen kasvonpiirteet usein myös sulautuvat - sekä värin että värin ominasuuksien muodostamaksi maisemaksi, jonka tunnemaailma johdattaa katsojan helposti myös mytogologian maisemaan, siihen mistä ihminen ja ihmisyhteisö ponnistaa ja minne aina myös palaa.

Tuija Varjoranta (s. 1960) on taideterapeutti ja taidemaalari. Hän on paljasjalkainen helsinkiläinen, joka muutti 1990 –luvun lopulla Englantiin, josta matka jatkui Irlantiin. Irlannissa Tuija viihtyi yli 30 vuotta, Suomeen hän palasi vasta muutama vuosi sitten. Taideterapeutiksi Tuija valmistui vuonna 1993 Englannista, Tobias School of Artista. Taidemaalarin (BA) opinnot hän saattoi loppuun vuonna 2002, Irlannissa Dublin Institute of Technologysta (Fine Arts).

Suomessa hän on pitänyt maalaustaideterapiakursseja noin kahdenkymmenen vuoden ajan. Dublinissa asuessaan hän toimi Steiner-koulun maalausopettajana ja taideterapeuttina, sekä työskenteli erilaisten ”community arts” -projektien parissa. Kildaressa hän työskenteli myös Vanhan Myllyn taidekeskuksessa (Liffey Arts Resource Center). Siellä Tuija koordinoi ja fasilitoi taidetapahtumia, mm. näyttelyitä ja konsertteja. Myllyllä Tuijalla oli myös oma ateljee, jossa hän työskenteli keskuksen taiteilijana. Tuija Varjorannalla on ollut useita yksilö- ja ryhmänäytteilyitä Suomessa, Englannissa, Irlannissa ja Virossa.

Tuijan taidetyöskentelyn lähtökohtana on luonnon tarkkailu ja siinä tapahtuviin rytmisiin ja syklisiin liikkeisiin eläytyminen. Tuija kertoo, että hänen töihinsä vaikuttaa kaikki se mitä hän näkee, kokee ja tuntee. Värit ja niiden luomat tunnelmat ovat hänen maalauksissaan vaikuttavin elementti.

Ensimmäiset kolme kuvaa ovat Olavi Pajulahden teoksia. Seuraavien kuvien sarja koostuu on Tuija Varjorannan töistä.