Visiting MYKITA Haus

02.08.2017

MYKITA kutsui meidät Avant Premiére tilaisuuteen MYKITA Hausiin heinäkuun lopulla. Berliinin trendikkäässä Kreutzbergissa tutustuimme MYKITAN kehysten tuotantoon, suunnitteluun ja saimme sneak peakin tuleviin mallistoihin. 

Vuonna 2014 MYKITAn jengi muutti tähän 1900-luvun alussa rakennettuun upeaan neoklassiseen teollisuusrakennukseen. MYKITAN holistisen näkemyksen mukaisesti kaikki yrityksen toiminnot ovat yhden ja saman katon alla. Näin eri osastojen kommunikointi keskenään ja laaduntarkkailu toimivat saumattomasti yhteen. 

Talon ilmapiiri on hyvin rento, innostava ja energinen. Vieraat otettiin lämpimästi vastaan ja kuulumisien vaihtamisen jälkeen, aloitimme kierroksen tuotannon puolelta. 

MYKITA - Handmade in Berlin

MYKITAlla on tänä päivänä seitsemän erilaista kehysmallistoa, joista jokaiselle löytyy varmasti suosikki. MYKITA on tunnettu innovatiivisesta muotoilusta ja materiaalien luovasta käytöstä. Mallistoista löytyy kehyksiä kevyistä teräskehyksistä aina 3D teknologialla valmistettuihin MYLON kehyksiin. Teräskehyksissä ei ole ruuveja ollenkaan vaan kehyksissä on patentoitu spiraalin mallinen saranajousi. Uusimmissa mallistoissa on yhdistetty taidokkaasti teräs ja asetaatti tai MYLON.

Koko tuotantoprosessi on tarkkaa käsityötä. Ruotsalaisesta teräksestä valmistettujen kehysten etuosat ja aisat ovat leikattu laserilla teräslevyistä, jonka jälkeen ne irroitetaan taittelua varten. Esimerkiksi jokainen teräsaisa käy läpi 11 erilaista taitteluvaihetta, joista jokaisella taitoksella on oma tarkoituksensa loppukäyttöä ajatellen.

Kaikki kehysten osat käyvät läpi manuaalisen laadunvarmistuksen. Tästä vaiheesta aisat siirtyvät painoon, jossa jokaiseen aisaan painetaan käsin kyseisen kehyksen tiedot. Asetaatti- ja MYLON kehyksiin paino tehdään maalilla ja teräskehyksiin puolestaan laserilla. 

Viimeisessä vaiheessa etuosat ja aisat kootaan kehykseksi ja niihin laitetaan, nenätyynyt, aisanpäät ja linssit. Kokoamisvaiheessa tarkistetaan myös, että kaikki osat toimivat moitteettomasti. Kokeneimmat työntekijät kokoavat päivässä noin 100 kehystä. Kun kehykset ovat valmiita, ne pakataan koteloihin ja viedään logistiikkakeskukseen, josta kehykset jatkavat matkaansa maailmalle. 

 
MYKITA Design

Yksi mielenkiintoisimmista talon kerroksista oli suunnitteluosasto. MYKITAlla työskentelee kuusi suunnittelijaa, jotka ovat pääasiassa teollisia suunnittelijoita. He työskentelevät tuotannon kanssa tiiviisti ja tuntevat koko tuotantoprosessin. Mallistojen päälinjat päätetään suunnittelukokouksissa, joita pidetään usein. Varteenotettavimmista malleista tehdään prototyypit, mietitään vielä tarvittavat muutokset ja lopuksi valitaan tuontantoon pääsevät mallit. Inspiraatiota suunnittelijat ammentavat muun muassa erilaisista mood boardeista sekä asiakkaista ja heidän tyyleistään. Tämä osasto on myös talon salaisin paikka, jossa valokuvaaminenkin oli kielletty. 

Saimme myös tutustua lokakuussa julkaistavaan SILMO 2017 mallistoon ja kuulla MYKITAn tulevaisuuden suunnitelmista. Voimme kertoa, että uusi mallisto on upea ja luvassa on aivan ihania kehysherkkuja!

Lisää MYKITA Hausista täältä.