Tortoise - syksyn kuumin kuosi

09.09.2017

Aikoinaan rikkaille ja kuuluisille valmistettiin silmälasikehyksiä aidosta kilpikonnankuoresta, tästä juontuu klassisen tortoisevärityksen nimi silmälasikehyksissä. 1930 -luvulla kuosi nousi entistä suurempaan suosioon, varsinkin aurinkolasimuodissa. Silloin silmälasikehysten materiaalit kuten asetaatti alkoivat kehittyä ja kuosia oli helpompi toistaa teollisissa valmisteissa.

Tällä hetkellä tortoiseväritys elää uutta kukoistuskauttaan. Aidon kilpikonnankuoren käyttö kiellettiin 1970-luvulla, joten huonoa omaatuntoa ei tarvitse enää potea tähän kuosiin päätyessäsi. Tämän päivän asetaattivalmistus tarjoaa lukuisia ja lukuisia värivaihtoehtoja kuosin faneille. Osassa on klassisia maanläheisiä sävyjä ja toisissa räiskyvät saateenkaaren eri värit. Havana on yksi suosituimmista ja klassisimmista tortoisevärityksen versioista. Siinä on paljon kontrasia ja eläväisyyttä, kun voimakas keltaiseen shiftaava vaalea väri yhdistyy tummempaan ruskeaan ja mustaan.

Sen lisäksi, että tortoise on syksyn trendikuosi, se on myös varma ja ajaton valinta. Sillä kruunaat asun kuin asun, riippumatta siitä onko tyylisi boho, preppy tai smart casual. We love!