Powerful, playful and meaningfully idiosyncratic Jacques Marie Mage

03.07.2019

Jacques Marie Mage -mallistomme sai täydennystä! Esittelemme teille upeat Apollonaire, Beauvoir, Dorothy, Molino ja Marengo.

Tällä kertaa suunnittelija Jerome Mage on perehtynyt Euroopan historiaan ja inspiroitunut sen tapahtumista sekä henkilöhahmoista. Nyt on nähtävissä mieltyminen erityisesti 1900-luvun eurooppalaisiin kulttuurielämän henkilöihin.

Apollonaire on nimetty tunnetun ranskalaisen runoilijan Guillaume Apollinairen mukaan. Hän oli edelläkävijä, keksi surrealismin, toimi pornokustantajana, oli Picasson paras ystävä ja olipa hän myös kerran viikon vangittuna epäiltynä Mona Lisan kähveltämisestä. Mielenkiintoinen persoona siis! Tämä betatitaanista valmistetun kehyksen kevyet linjat, pyöreä muoto ja tyylikäs yläsilta tekevät siitä modernin klassikon.

”The plastic virtues: purity, unity, and truth, keep nature in subjection.”

Simone de Beauvoir on tällä hetkellä hyvinkin ajankohtainen henkilö. Tämän ranskalaisen kirjailijan ja filosofin vaikutus feminismiin on ollut keskeinen. Hänen tunnetuin teoksensa ”Toinen sukupuoli” kuvaa naisten asemaa ja heidän kohtaamansa alistusta yhteiskunnassa. Teos sai aikanaan rajua kritiikkiä ja päätyi paavin kiellettyjen kirjojen listalle. Beauvoirin mukaan nimetyssä kehyksessä yhdistyy upeasti materiaalit, naisellinen ja voimakas muotokieli sekä pink havana -väritys.

”One is not born, but rather becomes, a woman.”

Hollywoodin glamouria säkenöivä Dorothy on nimetty amerikkalaisen näyttelijän Jean Dorothy Seberg mukaan. Hän eli puolet elämästään herra Magen kotimaassa Ranskassa ja hänet muistetaan upeasta roolityöstä Jean Luc Godardin elokuvassa Breathless. Dorothy -kehyksen pehmeät muodot ja upea nudeväri korostavat kauniisti kantajansa kasvoja.

”Money doesn`t buy happiness. But happiness isn`t everything.”

Molino on nimetty italialaisen arkkitehdin ja designerin Carlo Mollinon mukaan. Hän suunnitteli rakennusten lisäksi huonekaluja ja kilpa-autoja. Hän valokuvasi eroottisia portretteja naisista, oli intohimoinen hiihtäjä sekä stunttilentäjä. Tässä kulmikkaammassa kehyksessä jykeviä aisoja koristava upeat yksityiskohdat ja kokonaisuutta pehmentää etuosan lämpimän sävyinen, kirkas asetaatti.

”Everything is permissible as long as it is fantastic.”

Kevyempi Marengo -kehys tekee vaikutuksen värillään ja keveydellään. Klassinen suorakulman muotoinen kehys tuo särmää kantajansa kasvoille. Tämä kehys on nimetty Marengon taistelun mukaan, joka oli yksi tärkeimmistä taisteluista Ranskan vallankumouksen sodissa. 1800-luvulla Italiassa käyty taistelu näytti jo Ranskan osalta menetetyltä, mutta sen kulku kääntyikin ja tämän taistelun jälkeen Napoleon pakotti Itävallan rauhaan.

”I was in this Position at the battle of Marengo, I lost the Battle at 5 o'clock, BUT I WON IT BACK AGAIN AT SEVEN.”