Lafont - Uutta Trend Opticissa!

21.05.2021

Mallistomme uusi tulokas Lafont on yli 90 -vuotias perheyritys Pariisista. Heidän tarinansa alkaa vuodesta 1923, jolloin Louis Lafont perusti pienen liikkeen Madeleinen kapunginosassa Parisiissa. Alun alkaen liikkeessä myytiin vain kuulolaitteita ja silmälaseja.

Louisin pojanpoika Phillippe jalosti liikeideaa; hän halusi luoda oman kehysmalliston. Yhdessä muotisuunittelijapuolisonsa Laurencen kanssa he aloittivat suunnittelemaan uudenlaisia, innovatiivisia kehysmalleja. He halusivat tehdä silmälasikehyksistä värikkäitä ja muodikkaita asusteita pariisilaisille. Eikä aikaakaan, kun Pariisin muotiväki ja muut silmäätekevät löysivätkin heidät. Lafontit ovat tehneet yhteistyötä myös Ranskan muodin huippujen, kuten Chanelin ja Hermesin kanssa. Kehysten muotoilussa on kuitenkin pysynyt sama punainen lanka jo aikojen alusta; Art Deco ja pariisilaisuus ovat tunnistettavissa jokaisessa kehysmallissa. Kehysten halutaan myös tuovan esiin ja tukevan kantajansa persoonaa.

Yritys on edelleen Lafontin perheen omistuksessa ja mukana ovat myös pariskunnan lapset, veljekset Matthieu ja Thomas. Kehykset valmistetaan käsin Ranskassa ja Lafont on työskennellyt saman tehtaan kanssa jo yli neljäkymmentä vuotta.

Tässä muutamia maistiaisia meille saapuneista kesäisistä ihanuuksista. Itse ihastuimme erityisesti kehysten värimaailmaan ja niiden keveyteen!