DICK MOBY -Look good for your planet!

23.04.2019

Dick Moby on amsterdamilainen yritys, joka valmistaa sekä silmälasikehyksiä että aurinkolaseja. He noudattavat toiminnassaan vahvaa kestävän kehityksen filosofiaa. Yrityksen tarina alkoi vuonna 2012 kahden kaveruksen surffimatkalla, jolloin he kauhistuivat meressä olevasta muovin määrästä ja päättivät muuttaa maailmaa itse: perustamalla yrityksen, joka valmistaa tuotteita kierrätetystä ja biohajoavasta muovista.

He etsivät mahdollisia yhteistyökumppaneita ja tutustuivat italiaiseen Mazzuchelliin, joka pystyi valmistamaan heidän vaatimustensa mukaista biohajoavaa asetaattia. Pian he löysivät myös pienen yksityisomisteisen kehystehtaan Italiassa, jonka kanssa aloittivat yhteistyön vuonna 2014. Näin syntyi ensimmäinen kehysmallisto.

Pian tämän jälkeen Mazzuchellin kehitystyön tuloksena syntyi täysin kierrätysmateraalista valmistetty asetaatti. Sen valmistuksessa hyödynnetään ylijäämäasetaattia käyttämällä se uudestaan mustan asetaatin valmistuksessa. Nykyään kaikissa Dick Mobyn mustissa kehyksissä on materiaalina kierrätetty asetaatti. Malliston muut kehykset ovat valmistettu bioasetaatista. Asetaattihan on kuitupohjainen valmiste, jonka pohjana on useimmiten selluloosa. Bioasetaatin valmistukseen ei ole käytetty öljypohjaisia tuotteita eikä myrkyllisä muovinpehmentimiä. Dick Mobyn tavoite on käyttää materiaaleja siten, ettei niistä synny lisää jätettä. Kehysten lisäksi he ottavat on kierrätysidean/kestävän kehityksen huomioon kaikissa oheistarvikkeissaan; suojapussit on valmistettu kierrätetystä papreista ja kehyskotelot puolestaan kierrätetystä nahasta.

Look good for your planet!