Cutler and Gross - Handmade in Italy

04.09.2019

Kuten aiemmin blogissa mainitsimmekin, Cutler and Gross täyttää tänä vuonna huikeat 50 vuotta. Paneudumme tällä kertaa merkin kehyksien valmistamiseen.

Cutler and Grossin kehykset valmistetaan heidän omassa tehtaassaan Italian pohjoispuolella Cadoressa. Nykyään on harvinaisempaa, että silmälasimerkillä on aivan ikioma tehdas, mutta Cutler and Gross arvostaa perinteisiä käsityötaitoja ja laadukasta työjälkeä. Artesaanit käyttävät kehysten tekemisessä perinteisiä tekniikoita ja jokaisen kehyksen valmistuminen vie noin neljästä kuuteen viikkoa.

Kehysten valmistuksessa on 42 eri vaihetta. Valmistusprosessi tehdään kokonaan käsityönä asetaattilevyn leikkaamisesta, sen muotoilusta, saranoiden asennukseen ja kehyksen kiillotukseen saakka. Myös materiaaleilla on väliä. Kun kehys valmistetaan laadukkaasta asetaatista, aisoissa on tukevat ruodot ja saranat ovat tukevasti asennettu, myös kehys kestää pidempään.

“If you buy a handcrafted pair of glasses or sunglasses, you want to see the tiny inaccuracies, the straight, raw edges of the plastic, the pins - they give character, make them unique to the wearer. The Cutler and Gross customer has always been an individual. Eccentric maybe, but a rare breed, certainly.” - Graham Cutler

Alla olevalla videolla tutustutaan tarkemmin valmistusprosessiin. Check it out!

CUTLER&GROSS-WIP02 from Cutler and Gross on Vimeo.