AKONI eyewear

02.11.2021

Akoni Eyewear on sveitsiläinen kehysvalmistaja, jonka takana ovat Salma Rashid ja Rosario Toscano. He valmistivat ranskalaisen muotitalon Balmainin aurinkolasimalliston vuonna 2020 ja julkaisivat nyt oman upean kehysmallistonsa. He kuvailevat kehyksiään ylellisiksi asusteiksi, joiden design on ajatonta.

Akoni on vahvasti sitoutunut eettisiin ja ekologisiin arvoihin. He arvostavat käsityötä, asiantuntijuutta ja laatua, kaikki tämä näkyy heidän kehyksissään. Sana Akoni on latinaa ja tarkoittaa arvokasta, korvaamatonta ja ihailun arvoista. Tämä kaikki kulminoituu heidän tavoitteisiinsa, jotka he ovat asettaneet yritykselleen ja tuotteilleen.

Akonin kehykset ovat valmistetaan käsityönä Japanissa poikkeuksellisen laadukkaista materiaaleista. Titaani on hypoallerginen, kevyt mutta samalla kestävä materiaali, maailman hienoin titaani tuleekin Japanista. Titaanista käsintyöstetyt yksityiskohdat tulevat upeasti esiin valon osuessa niihin. Nenätyynyt lisäävät usein kehysten käyttömukavuutta. Akoni on vienyt nämäkin seuraavalle tasolle, he ovat kehittäneet omat keraamiset nenätyynyt, jotka ovat tyylikkäät, allergisoimattomat ja kevyet.

Ympäristöä kunnioittaen Akonin kehykset valmistetaan selluloosa-astetaatista, jonka pohjana on käytetty uusiutuvia puu- ja puuvillapohjaisia materiaaleja. Tätä Japanissa valmistettavaa asetaattilaatua pidetään maailman laadukkaimpana sen ominaisuuksien vuoksi. Se on lujaa ja tiheää, se myös pitää kauniin kiiltonsa sekä pysyy muodossaan hyvin. Sitä on myös mahdollista kiillotuttaa jopa vuosien käytön jälkeen, jolloin kehys on pitkäikäinen.

Tässä muutamia maistiaisia Akonin upeuksista. Lähipäivinä esittelemme omat suosikkimme mallistosta.